tiistai 30. maaliskuuta 2010

Aikaisempia ompeluita

Ajattelin laittaa tänne kuvia satunnaisesti erilaisista vaatteista, kasseista ja verhoista ym, joita olen ommellut pääasiassa Tansaniassa. Valitettavasti ei ole tullut kaikista otettua kuvia, mutta näin jälkikäteen voi ottaa joistakin vielä kuvia. Jonkin verran olen ommellut myös lahjaksi.



Pihlan omppuhameessa on käytetty kolmea eri kangasta (kaikki marimekon kuoseja). Kahta eri omppukangasta, yläosassa paksumpaa ja helmassa ohutta kaksinkertaisena. Koristenauhana oranssia kangasta, joka tule saumakohtaan, josta helma alkaa. (maaliskuu 2010)














Pihlan yöpaita. Marimekon raitakankaasta, tosin hieman kapeampiraitainen kuin "tavallinen". Edessä kolmen kukan koriste. (toukokuu 2009)









Aapolle tehty T-paita Marimekon leijonakankaasta. Pojalla löytyy samanlainen myös pitkähihaisena versiona. (helmikuu 2010)
                                                                                                                                                          
Pihlan "saunavaate" eli iltaisin kylvyn jälkeen tai saunan jälkeen neiti tykkää pukea tämän "swahilivaatteen" pääälle. Tämä on tehty kangasta, jonka ostin aikoinaan Tansaniasta 2001. Eli kauan on kangas odottanut ompeluun pääsyä. (helmikuu 2010)

Tässä kuvassa molempien asut ovat tekemiäni (paitsi Aapon housut). Asut tehtiin koulun Halloween juhlaan. Pihlan hame on tehty kankaasta, jonka aikanaan ostin koekankaaksi hääpukuun. No sitä hääpukua en tosin koskaan itse ommellut... Pihlan Keiju-röyhelöhelma ja yläosan lila kangas on Tansaniasta ostettu. Siihen on ommeltu myös liloja paljetteja "raa´asti" ompelukoneella, eikä yksitellen, kuten aikaan luistelupukujen paljetit piti ommella. Pihlan Keijusiivet ovat H&M maallistoa. Aapon merirosvopaita on puolestaan marimekon raitakangasta ja vyön ompelin harmaasta kankaasta, johon aplikoin lakanakankaasta pääkallon. Pääpanta on myös marimekon raitaa, ihan vaan leikattu nauha. (lokakuu 2009)
Tämä hame on ommeltu Pihlalle Aapon 1v. synttärijuhliin. Vielä yli vuotta myöhemmin, mekko on yksi tytön lemppareista. Pituus vaan lyhenee kun neiti kasvaa. Kankaat ovat yllättäen molemmat marimekkoa. Hameessa on siis kaksi kangasta päällekkäin ja molemmat erittäin ohutta puuvillaa. (marraskuu 2008)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti