torstai 29. huhtikuuta 2010

Yöppäreitä ja kesävaatteita

Viime päivinä olen ommellut todella paljon. Pitäisikin pitää kirjaa mitä kaikkea tulee ommeltua.

Tässä lasten uudet yööppärit, jotka oli tarkoitus tehdä Suomea varten, mutta ne otettiin jo täällä käyttöön. Aapolla marimekon hyvin joustavaa leijonakangasta ja Pihlalla perinteistä raitaa. Eteen silitin tiikeri-merkin.



Kävimme myös vajaa pari viikkoa sitten naisten kanssa batiikkitorilla. Siellä oli kyllä yllättävän vähän myyntiä. Eivät olleet mamat kuulemma saaneet valkoista kangasta Mbeyasta, joten siksi oli vähän myytävää. Saimme kuitenkin jotain ostettua. Ostin Pihlalle hameeseen punaisen kankaat, jossa oli vaaleanpunaisia palloja. Ei mikään "tavallinen" batiikki, mutta hauska kangas kuitenkin. Ajattelin ensin ommella itse palloista kukkia (ompelukoneella kirjomalla terälehdet pallojen ympärille). Laiskuus taisi kuitenkin iskeä kun tein tällaisen mekon. En käyttänyt siihen mitään kaavaa ja siksi pitikin pari kertaa kokeilla mekkoa pihlan päälle. Lopputulos oli mielestäni oikein kiva, neitikin tykkää, eikä antaisi mekkoa välillä pesuunkaan. Takapuolelta mekko on naruilla kiinni.



Aapolle ompelin Suomen kylmyyttä ajatellen jo yhden pitkähihaisen paidan. Poika ei niin aina välitä vaatteiden sovittelusta, sillä tätäkään paitaa ei ole vielä päälle sovitettu. Oikea koko kuitenkin lienee kyseessä kun olen samaa kokoa tehnyt muutkin (tämä kyllä jo ehkä aavistuksen isompi).


Muita ompeluita ovat olleet hiljattain
-serkkuleirikassit
-tavallisia ostoskasseja
-sukka/alusvaatepussukoita
-tilkkutäkki uudelle kummipojalle

1 kommentti:

  1. Hienoja vaatteita jälleen! Mä täällä olen kipeänä aika kriisissä, kun tajusin, että lanka ei riitä tohon huiviin, jota olen virkannut varmaan 15 h! :´( Se on siis poistunut valikoimista Novitalla. (Jos kellään tämän lukevalla on Novita Malibu-pinkkiä, maksan vaikka 5 egeä kerä...)
    Tyhmyydestä sakotetaan... Joudun ehkä sit vaan heittäytymään luovaksi ja tekemään kolmiohuivin sijaan jonkun epägeometrisen mallisen huivin. Tässä kohti vissiin tulee luovuus pelii... :)

    VastaaPoista